top of page

Γιώργος Νούσης

Κιθαρίστας / Συνθέτης

Βιογραφικό                                                                   

Ο Γιώργος Νούσης είναι ένας πολυδιάστατος κιθαρίστας και συνθέτης με έδρα του τη Βιέννη.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει δικά του έργα, διασκευές και αυτοσχεδιασμούς: ένα κράμα από στοιχεία κλασικής, φλαμένκο και τζαζ μουσικής επηρεασμένα από την ελληνική παράδοση.

Από τον Οκτώβριο του 2016, είναι μέλος του καταξιωμένου Bratislava Guitar Quartet μαζί με τους Martin Krajčo, Radka Krajčová και Miloš Slobodník, η καριέρα του οποίου εκτείνεται πάνω από δύο δεκαετίες.

 

"Ο Γιώργος Νούσης είναι ένας πολυπρόσωπος δεξιοτέχνης κιθαρίστας", έγραψε ο Paul Fowles στο περιοδικό Classical guitar.

 

Έχει συνθέσει μουσική για ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου, για τον κινηματογράφο, για το θέατρο, για μουσικά συγκροτήματα, διαδικτυακές σειρές και εκθέσεις, ενώ το επίκεντρό του παραμένει η κιθάρα. Μέσα από τις κιθαριστικές συνθέσεις του, τονίζει τον λαϊκό χαρακτήρα του οργάνου σε συνδυασμό με την παλέτα των μοναδικών χρωμάτων του.

 

Τα έργα και οι διασκευές του έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Doberman-Yppan στον Καναδά, την Schott-music στη Γερμανία και τον Παπαγρηγορίου-Νάκας στην Ελλάδα και έχουν ηχογραφηθεί και εκτελεστεί από μουσικούς σε όλο τον κόσμο.

 

" Με έναν εντυπωσιακό τρόπο, ο Γιώργος Νούσης δείχνει πώς μπορεί κανείς με ελάχιστα μέσα, με διαρκώς επαναλαμβανόμενα μοτίβα και ελεύθερος από κάθε πάθος να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ", έγραψε ο Michael Ternai στη Music Austria (mica).

 

Ο Γιώργος έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και ερμηνείας κιθάρας στις Η.Π.Α., την Ιταλία, την Τουρκία, την Αυστρία και την Ελλάδα, αποσπώντας κορυφαία βραβεία και επαίνους ενώ έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία, Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία και Σερβία.

 

 

Σπούδασε κιθάρα στο Ωδείο Αθηνών με τον Κώστα Κοτσιώλη. Με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ συνέχισε στο Mozarteum Salzburg, με τους Mathias Seidel/Marco Tamayo. Τέλος, σπούδασε σύνθεση στην Haute École de musique de Genève με τον Dušan Bogdanović.

Εκδόσεις                                               

Πολυμέσα                 

Κριτικές                                                              

"Yorgos Nousis is a multi-faceted master guitarist" 

Paul Fowles, Classical Guitar Magazine

"Yorgos Nousis zeigt auf sehr beeindruckende Art, wie man mit wenigen Mitteln, immer wiederkehrenden Motiven und frei von allem Pathos die größtmögliche Wirkung erzielen kann"

Michael Ternai, mica

"Ο Νούσης μας παρέσυρε στον κόσμο της μουσικής του φαντασίας και με την μουσική του δημιουργικότητα αλλά και τις τεχνικές του αρετές"

Ιάσονας Φίλης, all about music

 

"Yorgos Nousis spielt ausnehmend sonor und klangbewusst"

Maximillian Trapp, Gitarre & Laute

 

"Yorgos establishes himself as one of those unique creative forces that give the likes of me plenty to write about"

Paul Fowles, Classical Guitar Magazine

 

"The simple but attractive sleeve design, clear recording quality, excellent level of playing and the music itself is all of high standard"

Steve Marsh, Classical Guitar Magazine

 

"Τα watt, η ισχύς, δεν είναι αναγκαστικό προνόμιο της καλωδιακής ενίσχυσης, αλλά της θέρμης τεσσάρων μουσικών , στην απόπειρά τους να υπερκεράσουν το προφανές"

Φώντας Τρούσας, dyskoryxeion

 

"Nousis delivered a brilliant and dynamic innings in which classical, jazz and flamenco influences were represented on a more or less equal footing. See him if you possibly can"

Paul Fowles, Classical Guitar Magazine

Δισκογραφία                                                             Πατήστε ΕΔΩ για τη συνολική δισκογραφία

FUZZYLUM.jpg
sans espoir cover.jpg

Εξοπλισμός

Ο Γιώργος παίζει με D'Addario, Schertler και Sigletos guitars

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
sigletos_final_Black_edited.png

Επικοινωνία                                                   

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με μαθήματα, συναυλίες, συνθέσεις κλπ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

Το μήνυμά σας παραδόθηκε

bottom of page